RBCZ is hét onafhankelijke platform voor erkende zorg met een holistische benadering.
.

Tuina massage en Acupunctuur Praktijk Dao is de praktijk van Lily Chinese Gezondheids centrum. Voor veel mensen is zij bekend onder haar Engelse naam Lily Lily is in China geboren en heeft Klinische Geneeskunde gestudeerd. Onderdeel van deze opleiding is de Traditionele Chinese Geneeskunde, waaronder Acupunctuur. In China heeft zij jaren gewerkt. Vanaf 2015 woont zij in Nederland en heeft zij de opleiding Acupunctuur gevolgd aan de Shenzhou Open Universiteit. Nadat zij jarenlang ervaring heeft opgedaan als acupuncturist, is zij in 2018 haar eigen praktijk gestart.

Lily is aangesloten bij de beroepsorganisatie YI en de koepelorganisatie . De behandelingen worden door de meeste verzekeraars vergoed. Haar behandelingen zijn zeer effectief bij pijnklachten (spieren, pezen en gewrichten, reuma, artrose, hoofd, knie, maag, kiespijn enz.). Lily neemt de tijd voor een persoonlijke benadering en haar behandelingen duren circa een uur.

De acupunctuurbehandeling wordt gecombineerd met onder andere moxa, cupping en tuina massage. Daarnaast kan zij advies geven bij het gebruik van kruiden en een gezonde leefstijl

VOOR WELKE KLACHTEN?

U kunt bij mij terecht voor veel klachten. De behandelingen hebben bewezen zeer effectief te zijn voor de volgende klachten:

 • Gewrichtsproblemen: nek-, schouder- en rugpijn, bewegingsbeperkingen, artrose, reumatische aandoeningen, trillingen, krampen, tenniselleboog, sportblessures, herstel van orthopedische operaties
 • Problemen met hart- en bloedsomloop: hartkloppingen, pijn op de borst, hoge bloeddruk, doorbloedingsproblemen,
 • Neurologische problemen: hoofdpijn, migraine, slapeloosheid, depressie, beroerte, ziekte van Parkinson,
 • Problemen met het zenuwstelsel: hernia, ischias, zenuwpijn
 • Maag- en darmproblemen: maagpijn, opgezette buik, prikkelbare darmsyndroom, galaandoeningen, diarree, constipatie
 • Problemen aan de luchtwegen: chronische verkoudheid, astma, hyperventilatie
 • Gynaecologie: menstruatieklachten, premenstruele klachten (PMS), onvruchtbaarheidsproblemen, begeleiding van IVF trajecten, overgangsproblemen, stuitligging
 • Keel-, neus- en oorproblemen: chronische neusverkoudheid, voorhoofdsholte- en bijholteontsteking, hooikoorts, oorpijn, oorsuizen, keelpijn, spraakproblemen, tandvleesproblemen, kiespijn, droge mond
 • Huidproblemen: transpiratieproblemen, eczeem, acne, psoriasis
 • Urinewegproblemen: incontinentie, blaas- of nierstenen, impotentie
 • Overige: afvallen, stoppen met roken,

HOE GA IK TE WERK?

Elke behandeling is maatwerk en is afhankelijk van uw klachten. In het eerste gesprek bespreek ik uw problemen en behandeltraject. Een reguliere behandeling bevat naast de acupunctuurbehandeling ook het gebruik van tuinamassage, zonodig cupping en moxa.


Acupunctuur of Tuina massage

De behandeling met de acupunctuurnaalden zelf duurt ongeveer 30 minuten. Hiervoor worden flinterdunne, gesteriliseerde naalden gebruikt (die eenmalig worden gebruikt). De naalden worden geplaatst op vaste punten binnen de meridianen en die een relatie hebben met de diverse functies van de organen en de orgaansystemen. Hierdoor wordt de bloedcirculatie bevorderd, de aanwezige disharmonie opgeheven en energie opgewekt. Het is de kwaliteit van de behandelaar om de juiste locatie van de punten te vinden en hiervoor de tijd te nemen.

Het inbrengen van de naalden is meestal niet pijnlijk. Wel kunt u een moeilijk te definiëren gevoel ervaren na het inbrengen van de naalden (‘elektrisch stroompje’), ‘de Qi’.

Tui na

De behandeling is een combinatie van fysieke manipulatietechnieken: Chinese therapeutische massage en acupressuur. Dit is een manipulatie van de acupunctuurpunten. Tuina-massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen maar ook in het zenuwstelsel. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen.

Cupping

Bij cupping draait het om het vacuüm-zuigen van de huid. Ik plaats kopjes van glas op de huid. Door via een pompje lucht eraan te onttrekken, zuigen de ‘cups’ zich vast aan de huid. Zo worden blokkades in de meridianen (energiebanen) opgeheven en wordt de doorbloeding versterkt. Ik gebruik cupping bijvoorbeeld om rug- en schouderklachten te behandelen.

Moxa

Moxa (bijvoet) is een kruid met een verwarmende werking. Moxatherapie of moxabranden kan worden gebruikt om warmte-energie naar een acupunctuurpunt te leiden en zo de bloedsomloop en de qi-stroom te stimuleren. Moxa kan een heilzame werking hebben bij onder meer blessures, vermoeidheid en gewrichtspijnen. Met name bij het verhelpen van stuitliggingen is moxa zeer effectief. In de praktijk gebruik ik ook een infraroodlamp voor hetzelfde effect.

Overig

Toegespitst op uw klachten en gezondheidstoestand zal ik u ook zonodig leefstijladviezen meegeven


Diploma's Lily Chinese Gezondheidscentrum